Skip to main content

Gjett hvilken ene matvare ernæringseksperten ville valgt!

Denne uka kan du lese om den amerikanske psykiateren og ernæringseksperten Georgia Ede. Gjett hvilken matvare hun ville prioritere dersom hun måtte basere seg på kun én i kostholdet sitt! Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

  • Kjent forfatter angrer på kritisk bok om medikamenter og farmasøytisk industri
  • Søte forbindelser
  • Ulver i forbudssonen rundt Tsjernobyl-anlegget immune mot kreft
  • Moderna-forskere advarer om at mRNA-vaksiner kan være giftige
  • Avrevet knebånd kan leges uten kirurgi
  • Sykepleier skylder nær en halv million i saksomkostninger og har anket til Høyesterett
  • Flere med POTS etter koronapandemien, men ny forskning peker på mulig behandling
  • USA skal vurdere systemene for rapportering og kompensasjon av vaksineskader
  • Gjennombrudd i forståelsen av Parkinsons sykdom
  • Ketogent kosthold nyttig ved polycystisk ovariesyndrom
  • Trening motvirker depresjon
  • Fokus på epilepsi
  • Vaksine mot helvetesild kan gi tilbakefall av helvetesild i øyet
  • ”Trygt” mattilsetningsstoff kan forstyrre tarmfloraen
Gjett hvilken ene matvare ernæringseksperten ville valgt! / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Hvis jeg bare kunne prioritere én matvare i kostholdet mitt, ville det vært …

… kjøtt! Det skriver den Harvard-utdannete psykiateren og ernæringseksperten Georgia Ede i en artikkel på Cnbc.com 6. februar.

Hun skriver: ” Faktisk er ingen annen matvaregruppe næringsrik nok, trygg nok eller geografisk tilgjengelig nok til å anbefale som det sunne grunnlaget for det optimale menneskelige kostholdet. Så hvis jeg bare hadde råd til å kjøpe mat fra én matvaregruppe, ville jeg prioritert kjøtt.”

Helsemagasinet: Spis svinekjøtt med god samvittighet!

Kjent forfatter angrer på kritisk bok om medikamenter og farmasøytisk industri

Niels Chr. Geelmuyden (63) har skrevet over 600 portretter og over 40 bøker. Pillebefinnende dokumenterer at stadig flere friske får utskrevet og inntar medikamenter som de har flere ulemper enn fordeler av. 

LES OGSÅ  Hvor trygt er 5G-stråling?

Geelmuyden felte tårer da han skrev faktabøkene om mat, drikke og medikamenter, særlig på mishandlede dyrs vegne. Hans opplevelser etter å ha publisert Pillebefinnende, har vært svært ubehagelige. Geelmuyden ble intervjuet på Hemali.no 25. februar med utgangspunkt i hans bidrag til Hemalipodden.

Helsemagasinet: Hvilke kilder kan vi stole på i helse- og ernæringsdebatten?

Søte forbindelser

Et forskernettverk med tette bånd til matindustrien har fått stor innflytelse over kostrådene som gis til Europas 60 millioner diabetikere. Står de i veien for bedre svar på diabetesepidemien? Dette er tema for Lars Magne Sunnanås nyhetsbrev 24. februar.

Helsemagasinet: Rune Blomhoffs hellige overbevisning – omstridte råd om alkohol.

Ulver i forbudssonen rundt Tsjernobyl-anlegget immune mot kreft

Mutante ulver som streifer rundt i den menneskefrie sonen har utviklet kreftmotstandsdyktige genomer som kan være nøkkelen til å hjelpe mennesker med å bekjempe den (ofte) dødelige sykdommen. De ville dyrene har klart å tilpasse seg og overleve de høye strålingsnivåene som har plaget området etter at en atomreaktor ved Tsjernobyl-kraftverket eksploderte i 1986 og ble verdens verste atomulykke.
Dette kom fram av en artikkel publisert på Nypost.com 8. februar.

Professor til Helsemagasinet: – God kreftbehandling finnes, men businessmodellen mangler.

Moderna-forskere advarer om at mRNA-vaksiner kan være giftige

Visse teknikker bør brukes for å redusere risikoen, skriver forskerne i en artikkel publisert i Nature Reviews Drug Discovery 23. januar, omtalt i The Epoch Times 4. februar.

Helsemagasinet: Vaksiner mot korona svekker immunsystemet.

Avrevet knebånd kan leges uten kirurgi

I årevis ble det antatt at et avrevet fremre korsbånd – båndet av bindevev inne i kneet fra lårbenet til skinnebenet – hadde begrenset helbredelsesevne. Australske forskere utfordrer den langvarige troen på at et avrevet fremre korsbånd ikke kan heles.
Dette kommer fram av en artikkel publisert i juniutgaven 2023 av The British Journal of Sports Medicine, omtalt i The Epoch Times 4. februar.

LES OGSÅ  Nordiske råd om inntak av rødt kjøtt

Helsemagasinet: Bytte kne?

Sykepleier skylder nær en halv million i saksomkostninger og har anket til Høyesterett

Iris Frohe (41) tapte i to rettsrunder etter koronapandemien og skylder Hamar kommune nesten en halv million kroner. Hun jobber som nattevakt og venter sitt fjerde barn. Hvordan orker hun enda en mulig rettsrunde?
Dette er tema for et intervju på Hemali.no 23. februar.

Helsemagasinet: Senskader av koronavirus versus vaksiner, hva er verst?

Flere med POTS etter koronapandemien, men ny forskning peker på mulig behandling

Mellom 1 og 3 millioner amerikanere lever med posturalt ortostatisk takykardisyndrom (POTS). Tilstanden kan utløse galopperende hjerteslag, ørhet og besvimelse som bare lindres ved å sitte eller ligge. Forskning publisert i JACC: Clinical Electrophysiology 22. november 2023 viser at stimulering av vagusnerven reduserer symptomer som rask hjerterytme. Dette tyder på et mulig gjennombrudd i behandlingen av tilstanden.
Saken er omtalt i The Epoch Times 12. februar.

Gry Hammer til Helsemagasinet: – Maten som folk flest spiser, bidrar ikke til god magefølelse.

USA skal vurdere systemene for rapportering og kompensasjon av vaksineskader

Offentlige helsemyndigheter vil ta opp hvorfor eksisterende systemer ikke har klart å møte behovene til de som er skadet av koronavaksiner. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 10. februar.

Helsemagasinet: Sykefravær grunnet koronavaksiner.

Gjennombrudd i forståelsen av Parkinsons sykdom?

Parkinsons er en progressiv sykdom som gir økende hjerneskade over tid, noe som forårsaker treghet og skjelvinger. Det kan bli mulig å forebygge Parkinsons sykdom etter at forskere oppdaget at en bestemt bakteriestamme i tarmen er den sannsynlige årsaken i de fleste tilfeller. Forskere oppdaget at bakterien Desulfovibrio kan oppdages og fjernes og derved forhindre sykdommen.
Dette er omtalt på Msn.com 5. januar.

Helsemagasinet: Antioksidanter mot Parkinsons sykdom.

Ketogent kosthold nyttig ved polycystisk ovariesyndrom

Forskere fra Malaysia har testet effekten av ketogent kosthold på kvinner med polycystisk ovariesyndrom med en samlestudie av tidligere publisert forskning. Den viste at kostholdet ga gunstige effekter på kvinnenes hormonnivåer. Blant annet ble nivået av fritt testosteron i blodserum redusert. For mye testosteron er et problem ved denne kvinnesykdommen. Den nye studien ble publisert i Journal of the Endocrine Society 28. august 2023.

LES OGSÅ  Mødre med kraft og mot

Helsemagasinet: Hjelp ved PCOS.

Trening motvirker depresjon

En lederartikkel i British Medical Journal 14. februar omtaler en studie om trening mot depresjon. Å gå eller jogge, praktisere yoga og drive styrketrening så ut til å være mer effektive enn andre typer øvelser. Totalt sett ble det funnet en dose-respons-sammenheng mellom treningsintensitet og mindre depresjon, men også gange og yoga var gunstig.

Omvendt fant forfatterne ingen sammenheng mellom effektiviteten av trening og alvorlighetsgraden av depresjon før studien startet. Generelt var gruppetrening ikke mer effektiv enn individuell trening, bortsett fra yoga.

Helsemagasinet: Depresjon, natur og kalde bad.

Fokus på epilepsi

En artikkel i The Epoch Times 25. februar diskuterer symptomer, årsaker, medisinsk behandling og naturlige tilnæringer til epilepsi.

Helsemagasinet: Nyttig å vite om epilepsi.

Vaksine mot helvetesild kan gi tilbakefall av helvetesild i øyet

Siden vaksinen stimulerer immunsystemet, kan den føre til at kroppen retter seg mot virusrelaterte rester i øyet, noe som fører til tilbakefall av helvetesild i øyet (okulær helvetesild). Dette kommer fram av en studie publisert i JAMA Opthalmology 15. februar, omtalt i The Epoch Times 23. februar.

Helsemagasinet: Bør barn alltid vaksineres?

”Trygt” mattilsetningsstoff kan forstyrre tarmfloraen

Antimikrobielt nisin (et peptid) som brukes for å holde maten trygg, ser ut til å være ansvarlig for å skade fordelaktige tarmmikrober. Dette kommer fram av en studie publisert i ABS Chemical Biology 31. januar, omtalt i The Epoch Times 10. februar.

Helsemagasinet: Muggsoppgifter kan gjøre deg syk.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner