Skip to main content

Mulig kobling mellom kraftledninger og leukemi hos barn

Lesetips ved ukens slutt: Om en mulig kobling mellom eksponering for magnetfelter fra kraftledninger og leukemi hos barn. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

  • Kan personligheten gjøre oss syke?
  • Logiske feil ved et vegansk kosthold
  • Kan man infisere dyr med Alzheimers sykdom?
  • Alzheimers sykdom knyttet til covid-19 og andre virusinfeksjoner
  • Familien klandrer legene etter at legen nektet å gi mor ivermektin mot covid-19
  • Ultraprosessert mat like vanedannende som alkohol og tobakk, spesielt hos barn
  • Langvarig kamp mellom vaksiner og koronaviruset
  • Hvordan vri negative forskningsresultater til noe positivt?
  • Fokus på osteoporose
  • Fokus på posttraumatisk stresslidelse
  • Forebygging og komplementære terapier mot kroniske smerter
  • Bisfenol A er knyttet til autisme og AD/HD
  • Hydroksyklorokin ga lavere dødelighet av covid-19
  • Høye insulinnivåer koblet til kreft i bukspyttkjertelen
  • Hva gjør parasitter med oss?
  • Vår elektriske forbindelse til jorden og sola
  • Taurin – viktig aminosyre for helse og aldring
 class=
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagsinet

Kraftledninger og barneleukemi

Nok en studie underbygger et mønster forskere har påvist over flere tiår: Det er økt sannsynlighet for at barn som er rammet av leukemi, bor nær en kraftledning (høyspentledning). Denne gang er korrelasjonen påvist i en studie fra Nord-Italia, publisert i Environmental Research 1. september. Det støtter hypotesen om at magnetfeltene fra ledninger kan bidra til kreft.

Helsemagasinet: Skadelige elektriske felter

Kan personligheten gjøre oss syke?

Ja, det viser seg at personer med noen personlighetstyper, som ofte er preget av visse følelsesmessige mønstre, er knyttet til økt eller redusert risiko for ulike sykdommer. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 27. oktober.

Helsemagasinet: Det beste personlighetstrekket hos partneren


Logiske feil ved et vegansk kosthold

I disse tider der ”plantebasert” nærmest er blitt et magisk ord, er det viktig ikke å la seg rive med i troen på at mer planter i kostholdet vil kunne redde folks helse og klimaet. Rene veganske dietter har aldri vært og kommer aldri til å bli best for mennesker, selv om man kan overleve lenge på et nøye sammensatt plantekosthold og kosttilskudd.

Den australske legen Paul Mason viser i et foredrag 22. oktober en del av problemene med veganske kosthold, ikke minst hvis de gis til barn. Foredraget tar også opp en rekke problemer med ernæringsforskning, både på påstått nytte av veganske dietter og problemer med kosthold som inneholder animalsk mat, særlig rødt kjøtt. Mason diskuterer effekter av ulike typer landbruk og betydningen av et rikt jordsmonn. Foredraget varer 46 minutter.

LES OGSÅ  Trådløs kommunikasjon – en trussel for kommende generasjoner?

Helsemagasinet: Sjekk aldri en god historie

Kan man infisere dyr med Alzheimers sykdom?

Forskere har nylig oppdaget at de kunne påføre unge, friske rotter tegn på begynnende Alzheimers sykdom ved å overføre tykktarmfloraen (tarmmikrobiomet) fra rammede mennesker til bakteriefrie rotter. Teknikken kalles fekal transplantasjon, og her har man overført bakteriefloraen fra symptomatiske mennesker til sterile rotter. Dette ga rottene kognitiv svikt og nedbrytning i nervesystemet (nevrodegenerasjon), som er tidlige tegn på Alzheimers sykdom.

Studien ble publisert i Brain 18. oktober og er omtalt i The Epoch Times 27. oktober. Hvis disse resultatene er overførbare til mennesker, underbygger dette at tarmfloraen har betydning i utviklingen av Alzheimers sykdom.

Helsemagasinet: Fornyet håp ved Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom knyttet til covid-19 og andre virusinfeksjoner

Mange faktorer øker risikoen for hjernesykdom, men infeksjon med vanlige virus kan være den mest lumske. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 5. november.

Helsemagasinet: Infeksjoner og Alzheimers sykdom

Familien klandrer legene etter at legen nektet å gi mor ivermektin mot covid-19

Familien lurer på om moren ville vært i live hvis legene hadde gitt henne ivermektin. Da kvinnen havnet på sykehus og ikke responderte på behandling, gjorde familien det som sto i deres makt for å få gitt henne ivermektin, men sykehuset fulgte ikke opp.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 6. november.

Helsemagasinet: Lege Peter Dvergsdal ga god behandling mot c-19, nå er han uten autorisasjon

Ultraprosessert mat like vanedannende som alkohol og tobakk, spesielt hos barn

Slik mat fører til en skjult avhengighet og påvirker helsa negativt. Markedsføring av slike produkter rettes særlig mot barn. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 2. november.

Helsemagasinet: Foreldre lures til å gi barna søte klemmeposer og snacks

Langvarig kamp mellom vaksiner og koronaviruset

Myndighetene anbefaler vaksiner mot nye varianter av covid-19 selv om de så langt har hatt liten effektiv. På grunn av de grunnleggende overlevelsesevnene til koronavirus, muterer de for å unnslippe effektene av vaksiner. Selv før en vaksine er klar til lansering, har alltid noen få mutanter funnet en metode å unnslippe fra antistoffene indusert av vaksinen, og slik skapes den neste virusbølgen. Uansett vil nye vaksiner ikke kunne konkurrere med hastigheten på virusmutasjon, ettersom virus alltid tar ledelsen og vil være ett skritt foran vaksinen.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 6. november.

Helsemagasinet: Hetsen mot de uvaksinerte fører oss til et utrivelig sted

Hvordan vri negative forskningsresultater til noe positivt?

Dette er tema for en artikkel av den anerkjente vitenskapsjournalisten Gary Taubes 7. oktober. Saken er at resultatet av et forskningsprosjekt om et spesifikt kosthold og kognitiv svekkelse ble publisert i The New England Journal of Medicine 18. juli. Kostholdet besto for det meste av fullkorn, grønne bladgrønnsaker og belgfrukter. Fettkildene kom hovedsakelig fra olivenolje og proteinet fra nøtter, fisk og fjærfe, det vil si verken rødt eller bearbeidet kjøtt.


Kostholdet har inneholdt lite fett og var stort sett fritt for tilsatt sukker og sukkerholdige drikker, men rikt på fiber, frukt og bær. I den nevnte artikkelen ble det ikke påvist at å følge kostholdet i tre år var gunstig for kognitive helse, slik forskerne og bevilgende myndigheter i USA hadde håpet å finne. Resultatene ble fulgt opp av pressemeldinger og nyhetsartikler i store medier, som ikke innrømmet at studien ikke fant det de hadde håpet å finne? Dette er temaet for Taubes’ artikkel.

LES OGSÅ  Bakterieflora og brystkreft

Helsemagasinet: Snuskete forskning på MMR-vaksine og autisme

Fokus på osteoporose

Denne sykdommen er noen ganger beskrevet som en ”stille epidemi”. Den er utbredt og har høye helsekostnader over hele verden. Hva karakteriserer sykdommen, hvordan kan den diagnostiseres, hva er risikofaktorene, og hvordan behandles den med tradisjonell kinesisk medisin? Dette er temaer for en artikkel i The Epoch Times 4. november.

Helsemagasinet: Beinskjørhet – en oversikt

Fokus på posttraumatisk stresslidelse

Denne tilstanden rammer anslagsvis 5 av 100 amerikanere årlig, hvorav flere er kvinner enn menn og militærveteraner enn sivile. Hva er symptomene, årsakene, behandlingene og naturlige tilnærminger? Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 5. november.

Helsemagasinet: Oppmerksomt nærvær ved stress, angst og depresjon

Forebygging og komplementære terapier mot kroniske smerter

Hva kan gjøres annet enn medikamenter for å motvirke smerter? Det er tema for en artikkel i The Epoch Times 7. november.

Helsemagasinet: Hvordan bli kvitt ryggsmerter

Bisfenol A knyttet til autisme og AD/HD

Det kommer fram i en artikkel i PloSOne 13. september. Kroppens evne til å avgifte bisfenol A var redusert hos barn med disse tilstandene. Svetting og inntak av naturlige midler som folat og probiotika kan bidra til å eliminere dette allestedsnærværende giftstoffet fra kroppen. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 3. november.

Helsemagasinet: Få naturen inn i huset

Hydroksyklorokin ga lavere dødelighet av covid-19

Dette kommer fram av en fransk studie publisert i New Microbes and New Infections i oktober og inkluderte mer enn 30 000 sykehuspasienter med covid-19. Ifølge studien hadde koronapasienter lavere risiko for å dø hvis de ble behandlet med hydroksyklorokin enn om de ikke ble det. Dette er omtalt i en artikkel i The Epoch Times 3. november.

LES OGSÅ  Kan kjøttspising forårsake kreft?

Helsemagasinet: Maskefall etter pandemien

Høye insulinnivåer koblet til kreft i bukspyttkjertelen

Dette kommer fram av en studie i Cell Metabolism 31. oktober. Insulin kan overstimulere en gruppe celler i bukspyttkjertelen som lager, lagrer og frigjør fordøyelsesenzymer for å bryte ned mat med høyt fettinnhold. Slik overstimulering fører til betennelse, som til slutt gjør disse cellene precancerøse. Dette er omtalt i The Epoch Times 5. november.

Helsemagasinet: Insulinresistens – vår tids svøpe

Hva gjør parasitter med oss?

Hvilke parasitter (makroparasitter) infiserer oss, hvordan får vi dem, hvilke symptomer får vi, og hvilke tester er tilgjengelige? Det er tema for første del av en artikkelserie i The Epoch Times 3. november. Neste del vil forklare hva som kan gjøres for å bli kvitt dem.

Helsemagasinet: Muggsoppgifter kan gjøre deg syk

Vår elektriske forbindelse til jorden og sola

Studier viser at frie elektroner fra jorden kan ha flere og systemiske effekter på flere fysiologiske funksjoner, dersom vi for eksempel går barbeint ute. Mennesker er elektriske vesener, siden elektronoverføringer får våre hjerter til å slå og musklene til å trekke seg sammen. Elektriske impulser styrer signaler i nervesystemet og gjør oss i stand til å tenke, føle, bevege oss og samhandle med verden rundt oss. Spesielt nerveceller har stort behov for elektronoverføringer, selv om vår energiske utforming dreier seg om langt mer enn hvordan hjernen fungerer.

En forståelse for hvordan elektriske signaler fungerer i kroppen, kan hjelpe oss å forstå ulike nøkler til god helse og ulike faktorer som bidrar til sykdom. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 2. november.

Helsemagasinet: Sol og solarier – helsebringende eller farlig

Taurin – viktig aminosyre for helse og aldring

Taurin er en aminosyre som kroppen produserer og som finnes i animalske produkter. Den er avgjørende for god helse og har mange viktige funksjoner for øynene, hjertet og hjernen. Taurin er også en antioksidant som reduserer betennelser. Eldre mennesker har ofte taurinnivåer som er 80 prosent lavere enn yngre. Nattesyn, øyehelse, kardiovaskulær kondisjon, hjernehelse, mage- og tarmsystemet, immunitet, knokler og diabetes er alle avhengige av taurin.

Dette er tema for en artikkel av den amerikanske øyespesialisten Marc Grossman i hans nyhetsbrev 4. november om fordelene med denne aminosyren og hvordan man sjekker sine taurinnivåer. Den diskuterer også hvordan man kan få i seg ekstra taurin.

Helsemagasinet: Kosttilskudd mot stress

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?