Kategorier
Siste innlegg
Svingdør mellom tilsyn og legemiddelindustri
Svingdør mellom tilsyn og industri: Les om at fagfolk som har godkjent koronavaksiner i USA skifter jobb og begynner hos vaksineindustrien. Videre tar vi opp dette:
Tekst Iver Mysterud
- Kan forkjølelse forebygge alvorlig covid-19?
- Skuespiller og modell Brooke Shields fikk epileptisk krampeanfall
- Forebygging av hjertesykdom med akupressur
- ”Godt selskap” med Jan Raa
- Nevrorefleksolog Anette Løno er lidenskapelig opptatt av vagusnerven
- Kan kaffe styrke hukommelsen?
- Hvitløk som medisin
- Hva gjorde koronavaksinene ”trygge og effektive”?
- Hyperbar oksygenterapi – lovende i kreftbehandling
- Kan mobilstråling skade menns fruktbarhet?
- Mann med lymfekreft tilkjent $332 millioner i erstatning fra Monsanto
- Delirium som bivirkning av kirurgi
- Tok forskere feil om spanskesyken i 1918?
- Er eldre blitt den nye ”generasjon prestasjon”?
- Kan frekvensbehandlet vann motvirke kreft?
- Lag din egen naturlige sjampo
- Millioner av vaksinerte ble koronasyke i USA
- Dyp søvn med rolige hjernebølger er nøkkelen til …
- Fire kosttilskudd for bedre utholdenhet
FDA-ansatte fikk jobb hos Moderna etter godkjenningen av koronavaksiner
En undersøkelse i regi av Britisk Medical Journal 1. november avslører ”svingdør” mellom ansatte i Mat- og medikamentdirektoratet i USA (FDA), som har i oppgave å regulere koronavaksiner og selskapene som produserer dem. To ansatte på høyt nivå som var involvert i vaksinetilsyn, aksepterte jobber hos vaksineprodusenten Moderna bare måneder etter godkjenningsprosessen av selskapets koronavaksine. Undersøkelsen avslører at ansatte i FDA har gått over til farmasøytiske selskaper hvis produkter den regulerer og reiser spørsmål om upartiskheten og uavhengigheten til toppledere i FDA.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 10. november.
Helsemagasinet: Frivillige organisasjoner får støtte fra legemiddelindustrien.
Kan forkjølelse forebygge alvorlig covid-19?
Forskere har lurt på hvorfor enkelte er immune mot covid-19 selv etter eksponering for viruset. Nå peker ny dokumentasjon på at tidligere forkjølelse kan være forklaringen. Studien ble publisert i fagtidsskriftet Immuno 4. september og undersøkte om eksisterende antistoffer fra forkjølelsesvirus beskytter mot covid-19.
Forskere analyserte blodprøver fra 94 uvaksinerte sykehuspasienter med varierende alvorlighetsgrad av respirasjonssvikt. 74 hadde testet positivt for covid-19, mens 20 ikke hadde infeksjonen. De målte nivåer av antistoffer fra tidligere koronavirusinfeksjoner.
Samme analyse ble gjort for ikke-covid-pasienter som kontroller. Det var en positiv korrelasjon mellom nivået av forkjølelsesantistoffer og covid-spesifikke antistoffer. Høyere nivå av forkjølelsesantistoffer hos kontrollpasientene antydet en beskyttende effekt mot alvorlighetsgraden av covid-19.
Dette er tatt opp i en artikkel i The Epoch Times 12. november.
Skuespiller og modell Brooke Shields fikk epileptisk krampeanfall
Det skjedde i september. Hun mente at anfallet var forårsaket av å drikke for mye vann, noe som resulterte i lave natriumnivåer i blodet. Tilstanden hyponatremi kan gi negative konsekvenser for hjernen – spesielt en utsvelling av hjerneceller når vanninnholdet øker.
Dette er omtalt i en artikkel i The Epoch Times 11. november, som også forklarer hva epilepsi er og ulike typer epileptiske anfall innebærer. Siden Shields ikke hadde mer enn ett anfall, lider hun per definisjon heller ikke av epilepsi.
Helsemgagasinet: Nyttig å vite om epilepsi.
Iver Mysterud gjest i Hemalipodden om epilepsi: – En konstant søken etter å hjelpe datteren min.
Forebygging av hjertesykdom med akupressur
Akupressur er massasje av akupunkturpunkter med fingrene. En artikkel i The Epoch Times 10. november viser hvordan man kan bruke metoden for å forebygge hjertesykdom.
Helsemagasinet: Bowen-teknikken – en skånsom manuellterapi.
”Godt selskap” med Jan Raa
Veterinær Geir Erik Berge fra Nordberg Dyreklinikk i Oslo viste til Jan Raa og hans forskning på betaglukaner i radioprogrammet Godt Selskap på NRK P1+ 31. oktober. Programmet varer 13. minutter. Raa er pensjonert professor, mikrobiolog og sitter i Helsemagasinets fagråd og er medlem av styret i Stiftelsen vitenskap og fornuft.
– Raa er undervurdert i Norge, det er litt sånn jantelov. Hans oppdagelser danner et nytt kapittel i biologiens historie, og de er en nobelpris verdig, uttaler Berge blant annet i programmet.
Helsemagasinet: Møkkete unger, sunn jord og en banebrytende oppdagelse.
Nevrorefleksolog Anette Løno er lidenskapelig opptatt av vagusnerven
Vagus er en hjernenerve som består av over 160 000 nervefibre som går fra nervestammen og forgrener seg i kroppen og påvirker våre største organer. Den fungerer som et kommunikasjonsnettverk mellom kropp og hjerne og hjelper kroppen i å bekjempe stress, inflammasjon og sykdom. Vagusnerven har en viktig rolle i å sammenkoble kroppens funksjoner.
– Kronisk stress gir redusert vagusfunksjon og øker risiko for helseplager, inkludert inflammasjon og andre sykdommer. En god nyhet er at man selv kan stimulere vagusnerven. Forskere har fastslått at den reduserer hjertefrekvensen, slår av betennelser og frigjør et orkester av beroligende kjemikalier i systemet, sier Annette Løno. Hun ble intervjuet på Hemalipodden 12. november.
Helsemagasinet: Kreft og vagusnerven.
Kan kaffe styrke hukommelsen?
I følge forskning publisert i GeroScience 18. september kan trigonellin, et stoff som finnes i kaffe og visse grønnsaker, motvirke kognitiv svike og bedre romlig læring og hukommelse. Studien er gjennomført med forsøksmus og omtalt i The Epoch Times 12. november.
Helsemagasinet: Slik lager du «fløte» uten fløte til kaffen!
Hvitløk som medisin
En rekke forskningsrapporter publisert i anerkjente tidsskrifter har bekreftet hvitløkens ulike gunstige farmakologiske effekter. Hvitløk motvirker bakterier, blodpropper, inflammasjon og senker blodsukkeret, og flere studier tyder på at hvitløk effektivt kan redusere risikoen for kreft.
Til tross for mange fordeler krever inntak av hvitløk nøye vurdering for å forhindre uønskede effekter. Hva er de fordelaktige effektene og mulige bivirkningene av hvitløk? Hvordan kan hvitløk best inntas for maksimal helsegevinst?
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 12. november.
Helsemagasinet: Hvitløk renser blodårene.
Hva gjorde koronavaksinene ”trygge og effektive”?
Det ønsket den australske medisinske journalisten Clare Pain å publisere i oktober 2022, men ingen av fire store aviser ville publisere artikkelen hans. De svarte ikke engang på hans e-post, tross purring. Nå begynner tidsånden å endres, og det er lettere å få publisert kritiske artikler.
The Epoch Times publiserte 3. november hans innlegg fra 2022 så leserne kan så se hva Pain ønsket å få fokus på om koronavaksinene, men som ingen store aviser ønsket å publisere.
Helsemagasinet om filosof Øverenges bok Intoleransens inntog: Mot et tankeløst og konformt samfunn.
Hyperbar oksygenterapi – lovende i kreftbehandling
Hyperbar oksygenterapi kan effektivisere strålebehandling, stoppe svulstvekst og redusere ødeleggende bivirkninger av cellegiftbehandling og stråling. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 8. november.
Helsemagasinet: Kreft, oksygen og fettsyrer.
Kan mobilstråling skade menns fruktbarhet?
En artikkel i Fertility and Sterility 21. oktober antyder at stråling fra mobiltelefoner kan redusere menns fruktbarhet. Dette er den største tverrsnittsstudien som undersøker sammenhengen mellom bruk av mobiltelefon og mannlig fertilitet. Forskere analyserte data fra nesten 2 900 sveitsiske menn i alderen 18–22 år rekruttert ved seks militære vernepliktssentre i 2005–2018.
Funnene viste sammenheng mellom hyppig mobiltelefonbruk og lavere spermiekonsentrasjon. Menn som ikke brukte mobiltelefoner mer enn én gang i uka, hadde høyere konsentrasjon av sædceller enn de som brukte dem mye oftere. Bruk av mobiltelefon over 20 ganger per dag reduserte sædkonsentrasjonen 21 prosent sammenliknet med menn som brukte enheten en eller færre ganger per dag.
Dette er tatt opp i The Epoch Times 9. november. Studien kan ikke avklare hvorvidt det foreligger et årsaksforhold, men den føyer seg inn i mønsteret av en rekke andre studier som finner at stråling fra mobiltelefoner og nettbrett er en risikofaktor for dårlig sædkvalitet.
Helsemagasinet: Genetisk sårbarhet for kreft fra mobilstråling.
Mann med lymfekreft tilkjent $332 millioner i erstatning fra Monsanto
En domstol i California tilkjente beløpet i erstatning til en mann som mente han hadde fått lymfekreft etter å ha brukt ugrasmiddelet Roundup fra Monsanto i mange tiår. Han hadde brukt Roundup i 35 år på plener og hager, noe som til slutt førte til at han fikk non-Hodgkins lymfom, en type lymfekreft. Mannen ble diagnostisert med sykdommen i 2020.
Dette er omtalt i en artikkel i The Epoch Times 4. november.
Helsemagasinet: Hvordan påvirkes dyr og miljø av glyfosat?
Delirium som bivirkning av kirurgi
Kirurgi er knyttet til kognitiv nedgang og endringer i personlighet og atferd blant et betydelig antall eldre amerikanere. Det er uklart om stresset og traumene ved kirurgi er årsak eller om dette handler om langvarige effekter av bedøvelse (anestesi).
Delirium er den mest vanlige forvirringstilstanden etter kirurgi. Inntil nylig ble det ikke tatt seriøst. En del forskere mener imidlertid at tilstanden ofte kan unngås og bør følges opp i forskning, særlig fordi det kan føre til langsiktige og permanente nevropsykotiske problemer.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 1. november.
Helsemagasinet: Akupunktur mot smerter etter kirurgi.
Tok forskere feil om spanskesyken i 1918?
Fortellingen om den verste pandemien i vår tid, har lenge vært at de unge og friske døde, mens eldre klarte seg mye bedre. Nå har en gruppe forskere i USA gransket 369 skjeletter etter personer som døde i årene før og etter spanskesyken, publisert i PNAS 9. oktober.
De fant at det ikke var unge med god helse som døde, men unge som allerede var svekket av sykdommer som tuberkulose. Det var de mest sårbare i samfunnet som gikk bort, ikke de friske. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 4. november.
Helsemagasinet: Hva skaper influensaepidemier?
Er eldre blitt den nye ”generasjon prestasjon”?
Aldersforsker Bodil Hansen Blix er lei av å høre at vi må ta større ansvar for vår egen alderdom. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 9. november.
Helsemagasinet: Disse rutinene gjør oss gladere og skarpere som eldre.
Kan frekvensbehandlet vann motvirke kreft?
Forskere fra Russland og Armenia har bestrålt vann med ulike radiofrekvenser (trådløse frekvenser) i 30 minutter og oppdaget at dette kan endre den molekylære formen til vannet. De viste at vannets struktur er annerledes i friskt vev og i kreftceller. Forskernes hypotese er at det er mulig å omdanne normale celler til kreftceller ved å endre deres molekylære vannstruktur.
Tilsvarende mener de at det kan bli mulig å endre kreftceller til normale celler ved endring av vannets struktur gjennom bestråling. Dette er tatt opp i en fagartikkel Computational and Structural Biotechnology Journal 14. juni og omtalt i nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 3. november.
Helsemagasinet: Mesterverk om banebrytende vannforskning.
Lag din egen naturlige sjampo
I en artikkel i The Epoch Times 15. november utforskes de potensielle farene ved kjemikalier som finnes i enkelte sjampoer og fordelene ved å lage sin egen. Artikkelen presenterer to naturlige sjampooppskrifter skreddersydd til henholdsvis fet og tørr hodebunn.
Helsemagasinet: Tradisjonelt hudpleieprodukt fra Ghana.
Millioner av vaksinerte ble koronasyke i USA
Offisielle data viser nå at hele fem millioner amerikanere som var vaksinerte, likevel ble syke av covid-19 i 2021. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 11. november.
Helsemagasinet: Hjertebetennelse som bivirkning av koronavaksiner.
Dyp søvn med rolige hjernebølger er nøkkelen til …
… å maksimere hukommelse og hjernehelse. Under søvn oppretter nervecellene viktige nye forbindelser og gjennomgår minner, en prosess kalt ”konsolidering”. Det betyr at nyervervet informasjon blir integrert i langtidsminnet og dypere forbindelser opprettes, noe som særlig skjer under dyp søvn.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 13. november.
Helsemagasinet: Slik påvirker mat og trening søvnen.
Fire kosttilskudd for bedre utholdenhet
De fire kosttilskuddene som presenteres er rødbete, koffein, beta-alanin og forgrenede aminosyrer. Temaet diskuteres i en artikkel i The Epoch Times 13. november.
Helsemagasinet: Bedre immunitet med kosttilskudd.
God helg, og god lesning!