Skip to main content

Matfølsomhet kan øke risiko for hjertesykdom

Denne uka kan du lese at skjult matfølsomhet kan øke risikoen for hjertesykdom. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

  • Biologisk ”bryter” dreper kreftceller
  • Australsk skuespiller saksøker AstraZeneca etter koronavaksine
  • Planteoljer kan ødelegge helsa
  • Seremoniell kakao
  • Fokus på fibromyalgi
  • Trodde mannen var utro, var tidlig tegn på demens
  • Milliarder kopier av rDNA i en enkelt dose koronavaksine
  • Fokus på helvetesild
  • Prevensjonsmidler kan øke risikoatferd hos tenåringer
  • Naturmidler mot parasittinfeksjoner
  • Fauci-rådgiver underslo følsom dokumentasjon
  • Insulinresistens og bukspyttkjertelkreft
  • Rå melk øker i popularitet i USA
  • En ny form for demens
  • Forbud mot fluorholdige kjemikalier gir håp om bedre helse
  • USAs hær trygler uvaksinerte, tidligere soldater om å komme tilbake
  • Takknemlighet er viktig!
  • Koronastengte skoler økte ungdommers selvmordsrisiko
  • På sporet av de norske ur-ostene
Matfølsomhet kan øke risiko for hjertesykdom / 2023 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Kan skjult matfølsomhet øke risikoen for hjertesykdom?

Ifølge en studie publisert i The Journal of Allergy and Clinical Immunology 9. november kan uoppdagede allergiske reaksjoner på mat øke risikoen for hjertesykdom.

Eksempler på vanlig mat er kumelk og peanøtter.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 17. november.

Helsemagasinet: Matvareallergi, glutenintoleranse og cøliaki.

Biologisk ”bryter” dreper kreftceller

Forskere i California mener å ha oppdaget en biologisk ”bryter” som får kreftceller til å begå ”selvmord”, noe som kan åpne døra for bedre behandling. De har påvist et viktig segment av et større protein på CD95-reseptoren som frigjør et signal som fører til celledød.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 14. november.

Helsemagasinet: Professor Thomas Seyfried: God kreftbehandling finnes, men den mangler businessmodell.

Australsk skuespiller saksøker AstraZeneca etter koronavaksine

Melle Stewart (42) var en meget suksessrik skuespiller både i Storbritannia og Australia, som blant annet hadde hovedrollen i musikalen Mamma Mia. Stewart hevder at et livstruende hjerneslag gjorde at hun ikke kunne jobbe etter å ha tatt selskapets vaksine. To uker etter koronavaksinering i 2021 begynte hun å få epileptiske anfall, mistet evnen til å snakke og mistet all bevegelse på høyre side av kroppen.

Hun ble diagnostisert med vaksine-indusert trombocytopenisk trombose, en blodpropp-tilstand som produsenten og tilsynsmyndighetene nå anerkjenner som en ”veldig sjelden bivirkning” av denne vaksinen.

Stewart gjennomgikk flere prosedyrer og tøff behandling, inkludert kraniektomi, en tre timers operasjon for å fjerne en del av skallen hennes for å redusere trykket i hjernen og holde henne i live. Kirurger har siden erstattet den delen av hodeskallen hennes med en titanplate på størrelse med hånden hennes. Saken er omtalt i The Epoch Times 14. november.

LES OGSÅ  Autisme

Helsemagasinet: Behandling av bivirkninger etter koronavaksiner.

Planteoljer kan ødelegge helsa

Ultraprosessert mat er et hett tema. Særlig to ingredienser er blitt økt i rekordstore mengder de siste 100 årene: sukker og vegetabilske oljer med et høyt innhold av omega-6-fettsyrer.
Dette er tema for en artikkel av Simen Løseth, lege i spesialisering i psykiatri, på Hemali.no 15. november.
Helsemagasinet nr. 7/2023 utdyper temaet i en omfattende artikkel, som viser at våre forgjengere aldri brukte planteoljer og at salget har økt sterkt særlig de siste 60 årene.

Helsemagasinet: Ernæringsbiolog Marit Kolby om tre helsefremmende grep.

Seremoniell kakao

Seremoniell kakao, også kjent som rituell kakao, har en lang historie som går tilbake til gamle sivilisasjoner i Mellom-Amerika, som aztekerne og mayaindianerne. Denne spesielle formen for kakao ble brukt ikke bare som en kilde til nytelse, men også som en viktig del av religiøse og kulturelle seremonier. I dag har seremoniell kakao fått en renessanse som del av den moderne bevegelsen for bevissthet og velvære. 
Dette er tatt opp i en artikkel på Sanomega.as 16. november.

Helsemagasinet: Lag melkefri, deilig kremet kakao.

Fokus på fibromyalgi

Selv om årsakene til fibromyalgi er ukjente, er effektive behandlingsstrategier tilgjengelige. En artikkel i The Epoch Times 12. november fokuserer på symptomer, årsaker, behandlinger og naturlige tilnærminger til fibromyalgi.

Helsemagasinet: Tang og tare mot fibromyalgi.

Trodde mannen var utro, var tidlig tegn på demens

For nesten syv år siden begynte britiske Emma Ruscoe å legge merke til subtile tegn på at det var noe galt med ektefellen Simon. Han endret oppførsel på slutten av 2015 og ville da ikke lenger gå ut med venner eller ha sosial kontakt. Simon ble veldig reservert, og kona la merke til at han trakk seg mer og mer unna, noe hun mistenkte kunne skyldes at han var utro. I 2020 fikk han diagnosen tidlig tegn på demens.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 27. juli.

Helsemagasinet: Sukker og demens.

Milliarder kopier av rDNA i en enkelt dose koronavaksine

Dette er påvist i en studie som så langt ikke er publisert, men som er den største studien av gjenværende DNA (rDNA) i koronavaksiner som til nå er gjennomført. rDNA består av DNA-fragmenter (deoksyribonukleinsyre) og lengre molekyler som stammer fra vertsorganismen. rDNA kan være til stede i prøver fra DNA-molekyler dannet ved laboratorieteknikker som framstiller sekvenser som ellers ikke finnes i genomet. En mRNA-vaksine skal kun inneholde RNA og ikke rDNA-instruksjoner for produksjon av piggprotein.
Dette er tatt opp i en artikkel i The Epoch Times 7. november.

LES OGSÅ  Matintoleranse og individuelle behov

Helsemagasinet: Konspirasjonstanker om myndighetenes koronahåndtering.

Fokus på helvetesild

En artikkel i The Epoch Times 19. november tar opp symptomer, årsaker, behandling og naturlige tilnærminger til helvetesild (herpes zoster). I USA utvikler inntil 30 prosent av befolkningen helvetesild i løpet av livet, og risikoen for å bli rammet øker med økende alder. Selv om tilstanden ikke er livstruende, kan den forårsake uutholdelig smerte.

Helsemagasinet: Om matvareintoleranse og diagnostikk.

Prevensjonsmidler kan øke risikoatferd hos tenåringer

Syntetiske hormoner i prevensjonsmidler ble funnet i hjernevev og kan forstyrre området i hjernen som er ansvarlig for impulskontroll. Dette kommer fram i en ikke publisert studie som er omtalt i en artikkel i The Epoch Times 15. november.

Helsemagasinet: P-piller gjør kvinner mindre empatiske.

Naturmidler mot parasittinfeksjoner

Hvilke naturmidler er effektive mot parasitter (makroparasitter) som infiserer oss? Det er tema for tredje del av en artikkelserie i The Epoch Times 17. november. Den fokuserer både på mat og urter.

Helsemagasinet: Behandling av borreliose uten antibiotika.

Fauci-rådgiver underslo følsom dokumentasjon

Anthony Fauci ledet arbeidet med koronapandemien i USA og har møtt mye kritikk. Det er avdekket at en nær medarbeider av og stedfortreder for Fauci med vilje ikke førte journaler som han visste ville bli etterspurt av offentligheten og kongressens etterforskere. ”Jeg har beholdt svært få e-poster eller dokumenter om disse sakene, og fortsetter å be om at korrespondanse om sensitive saker blir sendt til meg på gmail-adressen min,” skrev David Morens i en melding 17. juni 2021. Meldingen ble sendt til en gruppe som sendte penger til et laboratorium i Kina.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 16. november.

Helsemagasinet: Knusende kritikk av psykiatri og psykofarmaka.

Insulinresistens og bukspyttkjertelkreft

Overskudd av insulin overstimulerer celler i bukspyttkjertelen og gjør dem betente. Dette omdanner cellene til forstadiet til kreft. Insulinresistens knyttet til fedme og diabetes er en kjent risikofaktor for kreft i bukspyttkjertelen. En studie publisert i Cell Metabolism 31. oktober viser hvordan dette kan skje. Overskudd av insulin overstimulerer bukspyttkjertelceller som lager fordøyelsessafter. Dette utløser betennelse og kan føre til ødeleggelse av cellenes ”energifabrikker” (mitokondriene).
Temaet er tatt opp i en artikkel i The Epoch Times 17. november.

Helsemagasinet: Kan kreft i bukspyttkjertelen helbredes?

Rå melk øker i popularitet i USA

Det som før var et fenomen blant spesielt helsebevisste mennesker, begynner nå å spre seg til større deler av befolkningen. Et økende antall delstater har formelt legalisert forbruk og salg av råmelk. Sist ute var Nord-Dakota, som 1. august fjernet et salgsforbud av upasteurisert melk direkte til forbrukerne. Dette er tatt opp i The Epoch Times 16. november.

Helsemagasinet: Melk og melkeprodukter i evolusjonært perspektiv.

En ny form for demens

Digital demens oppstår når en del av hjernen er overstimulert og en annen del av hjernen er understimulert. Dette rammer stadig flere i USA ifølge en artikkel i The Epoch Times 15. november.

LES OGSÅ  Om matvareintoleranse og diagnostikk

Helsemagasinet: Få nesa opp fra skjermen!

Forbud mot fluorholdige kjemikalier gir håp om bedre helse

Per- og -polyfluoralkyl-stoffer (PFAS) fantes ikke i det naturlige miljøet før de ble lagd i et laboratorium og masseprodusert etter andre verdenskrig. PFAS har nå forurenset hele planeten og dens innbyggere, og forskere hevder at tålegrensen for PFAS nå er overskredet. PFAS spres med hav- og luftstrømmer og har negative effekter for både mennesker og miljø. Stoffene kan blant annet forstyrre fosterutvikling og forplantningsevne og er mistenkt for å kunne gi kreft. De brytes i liten grad ned og har derfor fått betegnelsen ”evighetskjemikalier”.

Over 125 organisasjoner fra 25 EU-land jobber for å få faset ut disse stoffene, og Norge støtter et forbud. Det ligger an til at PFAS kan bli forbudt i både EU og EØS-land. Temaet tas opp i et innlegg på nettsiden til organisasjonen Chemtrust 5. oktober. Organisasjonens overordnede mål er å forhindre at syntetiske kjemikalier forårsaker langsiktig skade på dyreliv eller mennesker, og å erstatte slike kjemikalier med ufarlige alternativer.

Helsemagasinet: Hvorfor og hvordan redusere fluorinntaket.

USAs hær trygler uvaksinerte, tidligere soldater om å komme tilbake

En rekke soldater ble sparket ut av hæren fordi de under pandemien nektet å ta koronavaksine. Hæren ber nå de tidligere soldatene om å komme tilbake igjen. Bakgrunnen er at militæret sliter med å tiltrekke nye rekrutter.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 21. november.

Helsemagasinet: Fastlegevikaren ble oppsagt fordi han informerte om bivirkninger.

Takknemlighet er viktig!

Det kan påvirke redusere betennelse, forbedre søvnkvaliteten, bedre immunforsvaret og forbedre den mentale helsen. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 19. november.

Helsemagasinet: Takknemlighet nyttig for hjertepasienter.

Koronastengte skoler økte ungdommers selvmordsrisiko

Nedstenging av skoler under koronapandemien var korrelert med flere selvmordbesøk av ungdom på akuttmottak. Dette kommer fram av en artikkel publisert i JAMA Network Open 10. november. Forfatterne sammenliknet akuttmottaksbesøk for mistenkte selvmordsforsøk hos 12- til 17-åringer i Texas og Massachusetts.

Texas ga mer fysisk undervisning fra 2020 til 2022 enn Massachusetts og hadde i perioden lavere forekomst av selvmordsforsøk enn i delstater som praktiserte mer langvarige skolestengninger. Saken er omtalt i The Epoch Times 19. november.

Helsemagasinet: Mer er råttent i staten Norge.

På sporet av de norske ur-ostene 

Med totalt 157 medaljer til norske håndverksoster under årets VM er det all grunn til å tro på en renessanse for de eldgamle ostene våre. Dette er tema for en artikkel på Forskersonen.no 10. november

Helsemagasinet: Bærekraftige matopplevelser som høyere utdanning i nord!

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner