Skip to main content

Kaffe kan motvirke koronainfeksjon

Denne uka kan du lese at kaffe trolig kan motvirke koronainfeksjon. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

  • Har forskere funnet årsaken til rødvinshodepine? 
  • Studie hevder vaksinasjon beskytter mot ”sen-covid”, men flest vaksinerte døde
  • Rekordmange sykepleiere forlot sykehus i USA i 2021
  • Psykisk terror å trappe ned på psykofarmaka
  • NRK, Sykepleierforbundet og FHI overser bekymrede forskere
  • Mer Creutzfeldt-Jakobs sykdom i USA
  • Vanlig mann har lavere biologisk alder enn vegansk millionær for en brøkdel av kostnaden
  • Barnelege granskes av medisinsk utvalg etter å ha snakket om offentlig om koronavaksiner
  • Langvarig bruk av statiner knyttet til hjertesykdom
  • Å vente og se kan være livreddende ved kreft
  • De gode bakteriene man kan smittes av i julen
  • Koronavirus kan forbli uoppdaget i lungene i 18 måneder
  • Ekstrakt av piletrebark kan inaktivere korona- og enterovirus
  • 9 av 10 gravide mangler viktige næringsstoffer for babyens utvikling
Kaffe kan motvirke koronainfeksjon / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Fagredaktør Iver Mysterud

Kan kaffe motvirke koronainfeksjon?

Forskning publisert i Cell & Bioscience 14. november viser at kaffe kan avverge sykdom ved å hindre koronaviruset fra å feste seg til cellene. Dette gjelder både koffeinholdig og koffeinfri kaffe. Et kaffeinntak på 1–2 kopper per dag er tilstrekkelig til å motvirke koronavirus. Saken er omtalt i The Epoch Times 16. desember.

Helsemagasinet: Er det naturlige fettet i kaffe sunt eller usunt?

Har forskere funnet årsaken til rødvinshodepine? 

Anne Gran har sluttet å drikke rødvin fordi hodepinen kommer snikende etter noen timer. Ubehaget av rødvin har hun til felles med asiater og tørrlagte alkoholikere. Hodepinen blir ofte tillagt innholdet av garvesyre i rødvin.

Ifølge en studie publisert Scientific Reports 20. november er denne hypotesen feil. I rødvin finnes quercetin, en type flavanoid, som også er sunt, og som finnes i mange kosttilskudd som skal styrke immunforsvaret. Noen viner har mye quercetin, andre lite. Jo mer sol druene eksponeres for, desto mer quercetin.

Noen typer rødvin har opptil fem ganger mer quercetin enn andre. I leveren blir alkohol omdannet til acetaldehyd, som er giftig, men ufarlig i små mengder. Quercetin bremser nedbrytingen av acetaldehyd, hos noen raskere enn hos andre. Lav nedbryting gjør at giftstoffet hoper seg opp, noe som kan føre til hodepine, kvalme og rødming. Det samme skjer med asiatere som ikke tåler alkohol. 
Saken er omtalt på Forskning.no 10. desember.

LES OGSÅ  Effekten av koronavaksinene er overdrevet

Helsemagasinet: Gir alkohol økt dødelighet?

Studie hevder vaksinasjon beskytter mot ”sen- covid”, men flest vaksinerte døde

En svensk studie, omtalt i Dagens Medisin og publisert i British Medical Journal, finner at covid-vaksinerte var mindre utsatt for ”sen-covid” etter infeksjon enn uvaksinerte. Imidlertid døde flest vaksinerte, og det er ikke det eneste som skurrer. Dette er tema for en artikkel av Jarle Aarstad på Steigan.no 7. desember.

Helsemgasinet: Akupunktur mot sen-covid.

Rekordmange sykepleiere forlot sykehus i USA i 2021

Sykepleiere har alltid vært villige til å arbeide med dødelige sykdommer. Pasientene var glade og overrasket over deres oppofrende holdning for å hjelpe mennesker, uttaler sykepleier Twila Brase. Plutselig ble hele helsevesenet snudd på hodet, og sykepleierne fikk høre: Det viktigste er ikke å ta vare på folk, men å følge myndighetenes instrukser.

De var villige til å sette pasienter i fare ved at sykepleiere som ikke fulgte vaksinepåbudet, ville miste jobben. Sykepleierne som ble feiret som helter i begynnelsen av pandemien, ble plutselig uglesett dersom de ikke selv tok vaksinen. Dette er bakgrunnen for at mange sluttet å arbeide ved sykehus, særlig relativt unge, noe som kan føre til framtidig sykepleiermangel ved amerikanske sykehus. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 12. desember.

Helsemagasinet: Lege Peter Dvergsdal mistet legelisensen etter å ha behandlet covid-19

Psykisk terror å trappe ned på psykofarmaka

Det mener Jørgen Kjønø. Psykiaterne rådet ham til å halvere dosen, vente en uke og så halvere igjen, men dette gjorde ham svært syk. Kjønø etterlyser informasjon om forsvarlig nedtrapping av medikamenter. Han er intervjuet på Hemalipodden, omtalt på Hemali.no 17. desember.

Helsemagasinet: Tankegods eller grums med psykofarmaka i psykiatrien?

NRK, Sykepleierforbundet og FHI overser bekymrede forskere

Forsker Kjetil Elvevold har forgjeves prøvd å trenge i gjennom hos Sykepleierforbundet, FHI og NRK med sin bekymring for mRNA-vaksinene. Dette tar han opp i en artikkel på Hemali.no 18. desember.

Helsemagasinet: Nobelprisen til forskere bak mRNA-vaksinene – politisk motivert?

LES OGSÅ  En rebelsk forfatter

Mer Creutzfeldt-Jakobs sykdom i USA

Creutzfeldt-Jakobs sykdom er den vanligste prionsykdommen som rammer mennesker. En studie publisert i JAMA Neurology 11. desember viser at det skjer en økning og at særlig eldre mennesker og kvinner rammes.

Grunnen til økningen kan være 1) at folk lever lenger, og at et lenger liv øker risikoen for å rammes av sykdommen. 2) Det er utviklet mye bedre måter å påvise sykdommen. 3) Leger er blitt flinkere på å gjenkjenne tegn på sykdommen på MR-bilder. Saken er omtalt i The Epoch Times 15. desember.

Helsemagasinet: Veksthormon holder kroppen ung.

Vanlig mann har lavere biologisk alder enn vegansk millionær for en brøkdel av kostnaden

En deltaker i Foryngingsolympiaden (Rejuvenation Olympics) deler i en artikkel i The Epoch Times 19. desember sine antialdringshemmeligheter. Den 61 år gamle Dave Pascoe har lavere biologisk alder enn den 46 år gamle multimillionæren Bryan Johnsen, som lever vegansk. Sistnevnte bruker to millioner amerikanske dollar i protokoller for høy levealder hvert år. Pascoe har imidlertid en biologisk alder midt i 30-årene.

For 10 år siden var hans biologiske alder 68 år, og han har siden fulgt et program med et redusert inntak av raske karbohydrater. Han starter dagen med te tilsatt sitron, ulike peptider og probiotika før han går ut og nyter sola. Deretter driver han ulike former for trening. Etter dette inntar han en frokost med banan og en omelett med fire egg. Senere nyter han infrarød badstue og lange løpeturer.

Helsemagasinet: Badstue for bedre helse og indre rengjøring.

Barnelege granskes av medisinsk utvalg etter å ha snakket om offentlig om koronavaksiner

Renata Moon vitnet i desember 2022 i det amerikanske senatet i Washington på et arrangement arrangert av senator Ron Johnson. Hun sa at hun så et hopp i tilfeller av hjertebetennelse etter at covid-19-vaksinene ble utgitt, bemerket at covid-19 utgjør liten risiko for barn og framhevet hvordan pakningsvedlegget for vaksinene var blankt.

Senere ble hun sparket fra jobben, og nå står hun overfor etterforskning av et statlig medisinsk utvalg, som påstår hun har oppført seg uprofesjonelt. En av hennes arbeidsgivere mener at hennes vitnesbyrd kan ha brutt etikkloven og spredt feilinformasjon. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 15. desember.

Helsemagasinet: Fastlegevikar Sjur Even Aunmo oppsagt fordi han informerte om bivirkninger.

Langvarig bruk av statiner knyttet til hjertesykdom

Dette tas opp i en artikkel i The Epoch Times 14. desember.

LES OGSÅ  Medfødt og ervervet immunitet

Helsemagasinet: Statiner forebygger ikke effektivt sykdom.

Å vente og se kan være livreddende ved kreft

Kreftbehandlinger kan undergrave helsen. Det er godt forstått, men nå vet forskere bedre når kostnadene ikke er verdt det. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 15. desember.

Helsemagasinet: – God kreftbehandling finnes, men den mangler businessmodell, sier professor.

De gode bakteriene man kan smittes av i julen

Feiring av merkedager gir ikke dårlige tarmhelse – selv om en ekstra porsjon pai og brennevin ikke er gunstig for midjen eller immunforsvaret. Forskning tyder på at når man er omgitt av sine kjære, får tarmfloraen (mikrobiomet) flere helsebeskyttende bakterier – uavhengig av hvordan man spiser. Mikrobiomet er fellesskapet av bakterier, virus og sopp som lever i tarmen og bidrar til immunsystemet og fremmer ens generelle fysiske og mentale velvære. Dette tas opp i en artikkel i The Epoch Times 16. desember.

Helsemagsinet: – Maten folk flest spiser, bidrar ikke til god tarmhelse, sier Gry Hammer.

Koronavirus kan forbli uoppdaget i lungene i 18 måneder

En studie publisert i Nature Immunology 2. november indikerer at viruset kan leve i lungene i opptil 18 måneder etter infeksjon i det forskerne kaller ”virale reservoarer”. I denne perioden er det ikke sikkert at hurtigtester avslører dem. Saken er omtalt i The Epoch Times 12. desember.

Helsemagasinet: Trenger vi vaksiner mot koronavirus?

Ekstrakt av piletre kan inaktivere korona- og enterovirus

Forskning publisert i Frontiers in Microbiology 8. november viser at ekstrakt av piletrebark, som lenge brukt som et naturlig middel, kan være effektivt mot koronavirus. Saken er omtalt i The Epoch Times 13. desember.

Helsemagasinet: 12 virksomme tiltak mot koronavirus.

9 av 10 gravide mangler viktige næringsstoffer for babyens utvikling

De næringsstoffene som ble mest savnet i kostholdet til over 1700 gravide kvinner, var de som ble funnet i kjøtt og meieriprodukter, inkludert vitamin B12, B6 og D, folsyre og riboflavin (B2). Dette kommer fram av en studie publisert i PloS Medicine 5. desember, omtalt i The Epoch Times 8. desember.

Helsemagasinet: Delirium av mangel på vitamin B-12

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner