Kategorier
Siste innlegg
Medikamenter for vekttap med bivirkninger
Ukeslutt: Populære medikamenter for vekttap kan gi sjeldne, men alvorlige bivirkninger i magen. Videre tar vi opp dette:
Tekst Iver Mysterud
- Forskningen på helseeffekter av mobilstråling overser langsiktige helseeffekter
- Velg riktige oljer for bedre helse
- Nekrolog over Paul Brodeur
- Er kreft hos yngre mennesker en kommende global epidemi?
- Tradisjonell kinesisk medisin mot hyppig vannlating, prostatitt og gynekologiske sykdommer
- Gunstige helseeffekter av papaya
- Kommer EU til å beskytte oss mot mobilstråling?
- Hvordan kan vi unngå mygg og flått?
- Kan grønn te motvirke kreft?
- Vitamin C potensielt livreddende ved blodforgiftning
- Hydroksyklorokin reduserte dødeligheten av covid-19
- Munkfrukt mot covid-19, diabetes og kreft
- Høy forekomst av uventet underlivsblødning etter koronavaksine
- MTHFR-mutasjoner – en skjult årsak til blant annet brystkreft og autoimmun sykdom
- Nye kreftformer etter koronavaksinasjoner
Medikamenter for vekttap kan gi sjeldne, men alvorlige bivirkninger i magen
Medikamenter som Wegovy og Ozempic kan øke risikoen for sjeldne tilstander som betennelse i bukspyttkjertelen (pankreatitt), tarmslyng og at magesekken ikke får tømt seg på vanlig måte (gastroparese).
Dette kommer fram i en artikkel som ble publisert i JAMA 5. oktober, omtalt i The Epoch Times 6. oktober.
Helsemagasinet: Vekttrening og utholdenhetsøvelser er bortkastet tid – hvis målet er best mulig ytelse.
Forskningen på helseeffekter av mobilstråling overser langsiktige helseeffekter
Det mener blant annet den amerikanske kreftepidemiologen Devra Davis. Frankrikes nylige forbud mot salg av iPhone 12 på grunn av strålingsbekymringer har utløst oppmerksomhet i hele Europa om helserisikoen ved eksponering for mobiltelefonstråling. Mens amerikanske tester fokuserer snevert på om telefoner varmer opp vev, hevder eksperter som Davis at de ikke klarer å vise hele bildet. Hun mener det er problematisk at det kun testes for oppvarming og ikke for kroniske langtidseffekter. Selve testene er utformet så de minimaliserer risikoen av mobilstråling.
Dette er omtalt i en artikkel i The Epoch Times 4. oktober.
Helsemagasinet har skrevet en rekke artikler om mobilstråling.
Velg riktige oljer for bedre helse
Et høyt inntak av omega-3-oljer kan forbedre helsetilstanden, mens oljer med høyt innhold av omega-6-fettsyrer kan forverre den. Hvilke oljer bør brukes i matlagingen? Hva er problemet med raffinerte planteoljer?
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 14. september.
Helsemagasinet: Dårlige råd om margarin består. Slettes ikke så «hjertegod».
Nekrolog over Paul Brodeur
Brodeur døde 2. august 92 år gammel. Han var en kjent, amerikansk gravejournalist som spesielt bidro til å sette fokus på negative effekter av asbest og elektromagnetisk stråling. Brodeur skrev fast for The New Yorker i nesten 40 år og utga i tillegg en rekke bøker. Mest kjent er The zapping of America fra 1977, som fokuserte på mikrobølgestråling på en tid da ingen hadde mobiltelefoner, men da store radaranlegg ble anlagt.
En omfattende og god nekrolog over Brodeur er publisert i Microwave News 8. oktober.
Helsemagasinet: Forskning og propaganda om effektene av mobilstråling.
Er kreft hos yngre mennesker en kommende global epidemi?
Dette er tittelen på en fagartikkel publisert i Nature Reviews Clinical Oncology 6. september. Forfatterne spekulerer i ulike mulige årsaker til at stadig flere under 50 år rammes. Dette og inkluderer feil kosthold og livsstil, fedme, mikrobiomet og genetiske mottakeligheter. De konkluderer at det ikke er dokumentert at noen av disse faktorene har forårsaket den globale økningen. Arthur Firstenberg argumenterer derimot i et nyhetsbrev 20. september for at stråling fra trådløse kommunikasjonssystemer er en mulig årsak.
Han er forfatter av den store oversiktboka Den usynlige regnbuen fra 2018, som er omtalt i Helsemagasinet.
Helsemagasinet:
– God behandling mot kreft finnes, men den mangler businessmodell, sier professor Seyfried.
Tradisjonell kinesisk medisin mot hyppig vannlating, prostatitt og gynekologiske sykdommer
Hyppig vannlating om nettene (nokturi) og urinlekkasje påvirker ikke bare livskvalitet og søvnkvalitet, men kan også skjule mer alvorlige sykdommer, til og med kreft. Hyppig vannlating har mange årsaker, inkludert urinveisinfeksjon, prostatahypertrofi hos middelaldrende og eldre menn, og vaginitt og andre gynekologiske lidelser hos kvinner.
Tradisjonell kinesisk medisin (TCM) mener at hyppig vannlating kan skyldes dårlige lever- og nyrefunksjoner. Kinesiske medisinske urter, mild, men effektiv kostholdsterapi og en litt spesiell te er tiltak som TCM bruker mot disse urinveisproblemene. Hensikten er å opprettholde riktig nyre- og leverfunksjon, motvirke hyppig vannlating og prostataproblemer.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 22. september.
Helsemagasinet: Kosttilskudd mot prostatakreft.
Gunstige helseeffekter av papaya
Papaya er kjent som ”frukten for høy levealder”, siden fruktkjøttet, bladene, frøene og melkesaften (lateksen) har helbredende egenskaper. Frukten har ulike helsefordeler som å beskytte synet, fungerer som antioksidant, motvirker kreft og senker blodtrykket.
Papaya inneholder antioksidanter som karotenoider, vitamin C og B, flavonoider, folsyre, pantotensyre, kalium og magnesium. Papayafrø har en bitter pepperaktig smak og kan spises for å behandle kolera i henhold til tradisjonell kinesisk medisin. Kokte grener, blader, skinnet eller røttene i vann kan bidra til å lindre oppkast, diaré og muskelspasmer. Papayaskiver kan også brukes til å behandle fotsopp.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 24. september.
Helsemagasinet: Finnes det supermat?
Kommer EU til å beskytte oss mot mobilstråling?
Så langt ser det ikke slik ut, og dette er grunnen til at tre forskere har skrevet en fagartikkel i Reviews on Environmental Health 23. august, omtalt i nyhetsbrevet til den australske legen Lynn McLean 23. september. De argumenterer for at EU overser forskere, leger og tusenvis av ekspertevaluerte studier til fordel for forskning som har vist seg utdatert og mangelfull. Siden 2017 er sju appeller, godkjent av forskere og leger, blitt sendt til EU med oppfordring om å beskytte mennesker og miljø mot stråling fra trådløse kommunikasjonsmidler. Likevel har det ikke kommet et tilstrekkelig svar.
Siden 2017 har ikke verden sett noen dokumentasjon på at EU prioriterer beskyttelse av menneskers helse framfor økonomi, skriver de tre forskerne.
Helsemagasinet har skrevet en rekke artikler om mobilstråling.
Hvordan kan vi unngå mygg og flått?
Urteterapi-pedagog Erica Kuo forteller at aromatiske urter kan bidra til å forhindre insektbitt. Hvordan kan man lage myggmiddel og bruke eteriske førstehjelpsoljer? Hvordan kan man frastøte flått?
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 23. september. Vi legger til at tiamin (vitamin B1) i store doser også fungerer som et naturlig myggmiddel.
Helsemagasinet: Janne lager hudpleie og myggkrem av talg fra glade dyr.
Kan grønn te motvirke kreft?
Grønn te motvirker betennelser og kreft. Dette er godt studert og kan gi ro i sinnet til alle som er redde for å utvikle kreft eller står overfor prøvelser av kreftbehandling. Tiår med forskning har undersøkt grønn te, inkludert en studie publisert i 2022 i International Journal of Molecular Sciences som viste at katekinene (plantekjemikaliene) som finnes i bladene til grønn te, kan forhindre en rekke kreftformer.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 23. september.
Helsemagasinet: Grønn te mot kreft.
Vitamin C potensielt livreddende ved blodforgiftning
Standard intravenøse antibiotikabehandlinger er ikke alltid effektive ved blodforgiftning (sepsis). Derfor er det velkomment at høydosert behandling med vitamin seiler opp som en god og effektiv behandling ved denne tilstanden, noe kliniske forsøk har vist i årtier. Pasienter med sepsis har ofte utbredt betennelse og økte nivåer av frie oksygenradikaler (ROS). ROS kan forårsake alvorlig skade som til slutt resulterer i feilfunksjon av flere organer. Vitamin C er en kraftig antioksidant som fjerner og deaktiverer problemer forårsaket av ROS. I gramdoser motvirker det betennelse og har en rekke andre effekter som kan være til nytte ved blodforgiftning.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 21. september.
Helsemagasinet: NRKs Folkeopplysningen avslører uvitenhet om vitamin C.
Hydroksyklorokin reduserte dødeligheten av covid-19
Dette kommer fram av en ny studie i oktoberutgaven av New Microbes and New Infections. Hydroksyklorokin er mye brukt mot malaria og leddgikt. Det ble gitt til hundrevis av pasienter innlagt på sykehus med covid-19 i Belgia, selv om medikamentet under pandemien ble motarbeidet av helsemyndighetene i mange land, særlig i USA. Forskere undersøkte journaler fra 352 voksne på sykehuset AZ Groeninge Hospital i Kortrijk, Belgia.
Alle pasienter testet positivt for covid-19 eller hadde resultater fra CT-skanninger som antydet at covid-19 var til stede. Pasienter fikk hydroksyklorokin alene eller sammen med azitromycin. De ble skannet før og etter behandling.
Forskerne sammenliknet resultatene av analysen med en kontrollgruppe på 3 533 personer innlagt på sykehus over hele Belgia med covid-19 fra 14. mars 2020 til 24. mai 2020. Personene mottok ikke hydroksyklorokin, men fikk standardbehandling. Resultatet viste at personer som tok hydroksyklorokin i kombinasjon azitromycin, hadde mindre sannsynlighet for å dø enn de som ikke gjorde det.
Dette er omtalt i The Epoch Times 9. oktober.
Helsemagasinet: Store doser vitamin C mot virus, også mot koronavirus.
Munkfrukt mot covid-19, diabetes og kreft
Kinesisk munkfrukt har fått bred oppmerksomhet som et naturlig søtningsmiddel. En stor fordel med dette søtningsmidlet er at det ikke øker blodsukkeret. Det kan også ha antivirale effekter mot covid-19 og til og med motvirke kreft. Ifølge en oversiktsartikkel i Frontiers in Pharmacology 22. november 2019 inneholder munkfrukt en rekke gunstige næringsstoffer, inkludert mogrosider, vitamin C, flere sporstoffer, alfa-linolensyre og andre umettede fettsyrer.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 8. september. Munkfrukt ble også omtalt på Omhelse.no 17. januar 2023.
Høy forekomst av uventet underlivsblødning etter koronavaksine
En studie fra Folkehelseinstituttet (FHI), publisert i Science Advances 22. september, finner høy forekomst av uventet underlivsblødning i tiden etter koronavaksine. Dette gjelder både etter Pfizer- og Moderna-vaksinen. Funnene gjelder selvrapporterte svar fra kvinner som ikke menstruerer på grunn av overgangsalder eller hormonbruk.
Dette er tatt opp på Vg.no 22. september.
Helsemagasinet: Behandling av bivirkninger etter koronavaksinene.
MTHFR-mutasjoner – en skjult årsak til blant annet brystkreft og autoimmunsykdom
Metylentetrahydrofolatreduktase (MTHFR) er et enzym som kodes av et gen med samme navn. En mutasjon i dette genet svekker hvordan kroppen omdanner folat og andre viktige B-vitaminer. Personer med dette problemet kan ikke godt nok omdanne vitamin B til homocystein.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 22. september.
Helsemagasinet: Brystkreft og mangel på vitamin D.
Nye kreftformer etter koronavaksinasjoner
Det er dokumentert at det forekommer mer kreft etter at folk har fått koronavaksinen, ifølge pensjonert professor i epidemiologi Harvey Risch. Forskningen hans har fokusert mye på årsakene til kreft, samt forebygging og tidlig diagnose. Ifølge Risch observeres nå kreftformer som normalt tar lang tid å utvikle, hos unge mennesker. Dette gjelder for eksempel kreft i tykktarmen.
Risch mener koronavaksiner kan forklare dette, noe som er tema for en artikkel i The Epoch Times 20. september.
Helsemagasinet: Koronavaksinene svekker immunsystemet.
God helg, og god lesning!