Skip to main content

Badstue – for varmt for mannens sæd?

Denne uka kan du lese at bruk av badstue kanskje kan skade menns sædkvalitet. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

  • Linfrøolje, tarmhelse og brystkreft
  • Fedon Lindberg kritisk til oppslag om kreft i VG 
  • Mosjonsløpere og -syklister bør trene styrke
  • Bedre helse med fasteimiterende diett
  • Fokus på kyssesyke
  • Koronavaksinasjon uavhengig assosiert med sen-covid
  • Statsadvokaten i Texas har saksøkt Pfizer for feilaktig framstilling av koronavaksinene
  • Bakteriekombinasjon lindrer symptomer på sen-covid
  • Organer eldes i ulikt tempo
  • Bøtelagt 430 millioner euro for dødelig medikament mot vekttap
  • Dør veddeløpshester i USA av mobilstråling?
  • I USA kommer nå rettssaker mot militære ledere etter vaksinetvang
  • Lege Torkil Færø gjest i Gry Hammers podkast
  • Meningsløs ”krig” mot de uvaksinerte
  • De som fikk eldre koronavaksiner fra Pfizer, ble like syke som uvaksinerte
  • Fagfolk bekymret over ungdoms bruk av ørepropper
  • Kan vi stole på kostholdsråd? 
  • Probiotika kan forebygge covid-19 og redusere symptomer for uvaksinerte
  • Koronavaksiner knyttet til økt risiko for hovne lymfeknuter
  • Utryddet vaksinen kopper?
Badstue - for varmt for mannens sæd? / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Kan bruk av badstue skade menns sædkvalitet?

Flere studier har identifisert en sammenheng mellom hyppig bruk av badstue og lavere sædkvalitet. Tidligere har man spekulert over hvorvidt trange bukser kan ha samme virkning. Hvis gir denne effekten, er slike skader permanente? Oppveier de potensielle fordeler ved bruk av badstue? Det er tema for en artikkel i The Epoch Times 20. desember 2023.

Helsemagasinet: Badstue for bedre helse og indre rengjøring

Linfrøolje, tarmhelse og brystkreft

Er det mulig at inntak av linfrøolje kan motvirke brystkreft ved å bedre tarmfloraen? Dette er tema for en artikkel publisert i Microbiology Spectrum 7. desember 2023, omtalt i The Epoch Times 20. desember 2023.

Helsemagasinet: Brystkreft og mangel på vitamin D

Fedon Lindberg kritisk til oppslag om kreft i VG 

VG hadde en artikkel 10. januar med tittelen ”Ny studie om kreft: Advarer mot helsefarlig kosttilskudd”. Spesialist i indremedisin Fedon Lindberg kommenterer studien i et innlegg på Hemali.no 11. januar. Han mener at VGs gir en overforenklet og misvisende framstilling av resultater fra et meget begrenset forsøk der forfatterne trekker en rekke kategoriske konklusjoner.

Helsemagasinet intervjuet professor Seyfried: – God behandling finnes, men businessmodellen mangler

Mosjonsløpere og -syklister bør trene styrke

Det er ikke nok bare å drive kondisjonstrening for å holde seg i topp fysisk form. Resultater fra flere studier tilsier at mosjonister som driver med løping eller sykling for å holde seg i form, i tillegg bør drive styrketrening med overkroppen og kjernen (mage og rygg) for å bevare størrelse og styrke i muskler og knokler. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 22. desember 2023.

LES OGSÅ  Dårlig sædkvalitet – årsaker og botemidler

Helsemagasinet: Beklager, men trolig trener du feil.

Bedre helse med fasteimiterende diett

Helsejournalist Julia Schreiner Benito har prøvd fasteimiterende diett og rapporterer på Hemali.no 9. januar hvordan hun opplevde det.

Ernæringsbiolog Marit Kolby til Helsemagasinet: – Tre helsefremmende grep.

Fokus på kyssesyke

Symptomer, årsaker, medisinsk behandling og naturlige tilnærminger til kyssesyke (mononukleose) er tema for en artikkel i The Epoch Times 3. desember 2023. Dette er normalt ikke en alvorlig sykdom, men kan i sjeldne tilfeller ha alvorlige komplikasjoner. Artikkelen nevner ikke at den amerikanske legen Robert F. Cathcart III (1932–2007) anbefalte store doser vitamin C (150+ g/d fordelt på 12 doser/24 t) for en effektiv kur mot mononukleose.

Helsemagasinet: Lavkarbokosthold motvirker infeksjoner.

Koronavaksinasjon uavhengig assosiert med sen-covid

Utvikling av sen-covid ser ut til å være mer sannsynlig etter to doser av en koronavaksine. Dette tyder på at piggproteinet kan bidra til denne sykdomstilstanden. Dette kommer fram av en studie publisert i PloSOne 20. desember 2023, omtalt i The Epoch Times 27. desember 2023.

Helsemagasinet: Hvorfor fikk vi ikke bedre koronavaksiner?

Statsadvokaten i Texas har saksøkt Pfizer for feilaktig framstilling av koronavaksinene

Dessuten er firmaet saksøkt for konspirasjon og knebling med mål om å forhindre en offentlig diskurs. Dette tas opp i en artikkel på Hemali.no 15. januar.

Helsemagasinet: Nobelprisen i medisin politisk motivert?

Bakteriekombinasjon lindrer symptomer på sen-covid

Forskere har funnet ut at en blanding av probiotika, et såkalt synbiotisk preparat (SIM01), effektivt kan lindre symptomer på sen-covid og bedre balansen i tarmfloraen. Dette kommer fram av en studie publisert i The Lancet Infectious Diseases 7. desember 2023, omtalt i The Epoch Times 26. desember.

Helsemagasinet: To innlysende erfaringer etter pandemien

Organer eldes i ulikt tempo

Forskere har oppdaget at spesifikke organer i menneskekroppen kan eldes opptil 15 år raskere enn resten av kroppen. Denne akselererte aldringen øker risikoen for å utvikle sykdommer som hjertesvikt og Alzheimers sykdom innen få år. I en studie publisert i Nature 6. desember 2023 kommer det fram at man nå kan beregne en persons biologiske alder for kroppens ulike organer med en blodprøve. Saken er omtalt i The Epoch Times 2. januar.

Helsemagasinet: En strukturell teori for aldring

Bøtelagt 430 millioner euro for dødelig medikament mot vekttap

Nok et ”trygt og effektivt” medikament mot vekttap ender i grøfta, med opptil 2000 døde.

Den farmasøytiske giganten Servier må betale mer enn 430 millioner i erstatning for skader forvold av den nå forbudte vekttappillen Mediator (benfluorex). Dette avgjorde en fransk domstol i slutten av desember 2023. Retten sa at selskapet var skyldig i bedrageri og andre forbrytelser fordi det visste at stoffet kunne være skadelig. Franske helseeksperter mener at stoffet drepte mellom 500 og 2000 mennesker før det endelig ble forbudt. Mediator forble på markedet til tross for en rekke advarsler om bivirkningene, som inkluderer hjerteklaffsykdom og økt blodtrykk i lungearteriene. Dette er tema for et blogginnlegg av australieren Anthony Colpo 26. desember 2023.

LES OGSÅ  Mobilstråling og sædkvalitet

Helsemagasinet: Hva bør vi spise for å gå ned i vekt?

Dør veddeløpshester i USA av mobilstråling?

Veddeløpshester er blant de mest finstemte, utsøkt følsomme skapningene på jorda. Hva skjer når man lar dem ha på seg ”mobiltelefon under et løp? Noen hester faller om og dør. Dette skjedde fra april 2023 på Churchill Downs i Louisville i Kentucky, USA, selv om det ikke er offisielt godkjent at årsaken var strålingen. Nytt av året var at hestene fra april ble utstyrt med trådløse sendere som likner på en smarttelefon. Disse senderne overvåket hestenes bevegelser 2 400 ganger i sekundet og sendte ut like mange pulser per sekund.

I tillegg inneholdt de en GPS-komponent som kommuniserte med globale satellitter, og disse kommuniserte med den såkalte RFID-chipen hestene hadde fått implantert på siden av halsen. Arthur Firstenberg påpekte i sitt nyhetsbrev 8. juni 2023 at det var sannsynlig at de mange hestedødsfallene skyldes strålingen fra disse trådløse enhetene.

Helsemagasinet: Mobilstråling og stoffskifteproblemer

I USA kommer nå rettssaker mot militære ledere etter vaksinetvang

Amerikanske soldater ønsker å ansvarliggjøre militære ledere for å ha beordret dem til å ta covid-19-vaksiner, noe som har ført til mange skader. Mer enn 230 nåværende og tidligere militærpersoner har skrevet et offentlig brev til befolkningen der de lover å gjøre alt som er ”moralsk tillatt og juridisk mulig” for å holde ledelsen ansvarlig. De krever at militære ledere stilles til ansvar for å ha muliggjort ”lovløshet og ufrivillige eksperimenter” på soldater da de tvang dem til å motta eksperimentelle covid-19-vaksiner. Dette er tema for en artikkel på Derimot.no 2. januar.

Helsemagasinet: – Unge menn bør ikke ta mRNA-vaksinen, sier sjefslege i Florida.

Lege Torkil Færø gjest i Gry Hammers podkast

I Hammers første podkast i 2024 er Færø gjest og snakker om 2023 og braksuksessen med boka Pulskuren. Hvordan har boka endret Færø og mange av hans lesere, og hvordan forholder han seg til kritikken han møter? I tillegg er han innom det autonome nervesystemet, å spille på lag med de biologiske prosessene, viktigheten av kuldeeksponering, lys, infrarødt lys og søvn – og en rekke andre temaer. Vi omtalte Torkil Færø og Pulskuren i Helsemagasinet nr. 7/2023.

Helsemagasinet anmelder Torkil Færøs bok Pulskuren.

Meningsløs ”krig” mot de uvaksinerte

Dette påstås i et australsk debattinnlegg på Derimot.no 4. januar. Om koronapandemien var en slagmark, ville den fortsatt ha vært varm av likene til de uvaksinerte. Heldigvis avtar presset, og begge sider i ”krigen” vender tilbake til den nye normalen.

LES OGSÅ  Mannens sædkvalitet er ikke hva den var

Helsemagasinets journalist: Kan vi uvaksinerte frikjennes nå?

De som fikk eldre koronavaksiner fra Pfizer, ble like syke som de uvaksinerte

En Pfizer-finansiert studie fant ingen fordeler forbundet med vaksiner bortsett fra den nyeste versjonen. Risikoen for å bli syk av covid-19 ble ikke mindre for dem som bare hadde fått eldre versjoner av koronavaksiner, enn de som ikke var vaksinert. Dette gjaldt også for risikoen for sykehusinnleggelse. Dette kommer fram av en ennå ikke publisert studie, omtalt i The Epoch Times 2. januar.

Helsemagasinet: Behandling av bivirkninger etter koronavaksinen.

Fagfolk bekymret over ungdoms bruk av ørepropper

Én av fem unge bruker ørepropper mer enn syv timer om dagen. Psykolog tror ørepropper blir brukt for å skyve vanskelige tanker og følelser vekk. Dette er tema for en artikkel på Nrk.no 8. januar. En annen sak er at høy musikk på ørene kan skade hørselen.

Helsemagasinet: Slik påvirkes vi av musikk.

Kan vi stole på kostholdsråd? 

Fjorårets julefeiring er overstått, og med den fulgte kostholdsråd. Myndigheter, forskere og influensere mente å vite hva som er bra for vår helse. Bør vi lytte til rådene? Dette var tema for en artikkel av professor emeritus Ivar Sønbø Kristiansen på Dagensmedisin.no 22. desember 2023.

Helsemagasinets kostholdsråd – noen prinsipper.

Probiotika kan forebygge covid-19 og redusere symptomer for uvaksinerte

Forekomsten av covid-19-diagnose blant de som tok probiotika, var nesten halvparten av de som tok placebo, viser en studie publisert i Clinical Nutrition 11. desember 2023. Den er omtalt i The Epoch Times 6. januar.

Helsemagasinet: Kan tilskudd av probiotika anbefales?

Koronavaksiner knyttet til økt risiko for hovne lymfeknuter

Både vaksinene fra Pfizer og Moderna viste seg i en norsk studie å være koblet med høyere risiko for å få hovne lymfeknuter (lymfadenopati) hos barn. Dette kommer fram av en ennå ikke publisert studie, omtalt i The Epoch Times 30. desember 2023.

Helsemagasinet: Trenger vi vaksiner mot koronavirus?

Utryddet vaksinen kopper?

Finnes det solid dokumentasjon som viser at virussykdommen kopper (variola) ble utryddet av vaksiner? Et dypdykk i litteraturen har resultert i overraskende funn. Dette er tema for del 2 av en artikkelserie i The Epoch Times 5. januar. Vi vil legge til at alle virus kan motvirkes med store doser vitamin C.

Helsemagasinet: Å vaksinere eller ikke – det er spørsmålet.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner