Skip to main content

Omega-3 fettsyrer kan hjelpe ved depresjon

Denne uka kan du lese at omega-3-fettsyrer kan være et effektivt tiltak ved depresjon. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

  • Bærekraft på bærtur
  • Vaksinekjøret normaliseres
  • Robert Malone pinlig berørt over å kalle seg vaksine- og bioforsvarsekspert
  • Kampanje for mRNA-vaksiner – nå også i Vitenskapsakademiet
  • Margit Vea: Fremmedgjøring er vår tids største trussel
  • Tiltak mot forkjølelse
  • Hva kan gjøres for å motvirke hårtap?
  • Gi en hjelpende hånd
  • Beskytter dagens vitamin D hjertet?
  • Naturlig immunitet bedre mot covid-19 enn vaksinasjon
  • Eksponering for miljøgifter knyttet til amyotrofisk lateralsklerose (ALS)
  • Tannpuss øker forventet levetid for pasienter med hjerte- og karsykdommer
  • Kolesterol er viktig for babyer
  • Urin- og prostatakomplikasjoner etter covid-19 og vaksiner
  • Om glutenintoleranse og å lage mat fra bunnen av
  • Vitamin C mot kreft
  • Hvorfor sukkeravhengighet er farlig
  • Svimmelhet og øresus like etter koronavaksinasjon
  • Superfettsyrer løser opp gjenstridige betennelser
Omega-3 fettsyrer kan hjelpe ved depresjon / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet.

Omega-3-fettsyrer mot depresjon

En metaanalyse publisert i British Journal of Nutrition 27. oktober gjennomgikk 22 studier og viste at tilskudd av omega-3-fettsyrer kan være et effektivt tiltak ved depresjon.

Helsemagasinet: Omega 3 er fortsatt helsebringende.

Bærekraft på bærtur

Universitetet i Oslo og ledende helsebyråkrater går nå i bresjen for et oppsiktsvekkende snevert syn på bærekraft. Mer enn pizzaen på Blindern står i fare for å bli forbudt. Journalist Lars Magne Sunnanå tar i et innlegg 9. desember opp den viktigste definisjonskampen i dagens kostholdsdebatt, nemlig hva man skal legge i ordet bærekraft.

Helsemagasinet: Hva er et bærekraftig og sunt kosthold i Norden?

Vaksinekjøret normaliseres

NRK melder at vitamin C og hvitløk «kan føre til allergier, autoimmune lidelser og kroniske betennelser», og at det eneste «tilskuddet» som styrker immunforsvaret er vaksiner. Dette er tema for et innlegg av Svein Gustav Wilhelmsen på Hemali.no 5. desember.

Helsemagasinet: NRKs Andreas Wahl avslører sin uvitenhet om vitamin C

Robert Malone pinlig berørt over å kalle seg vaksine- og bioforsvarsekspert

Grunnen er at korrupsjonen som gjennomsyrer feltet, er blitt grundig avslørt. I forrige uke var lege og forsker Robert Malone i Oslo i forbindelse at hans siste bok er oversatt til og utgitt på norsk: “Hvordan myndighetene bløffet oss”. 

LES OGSÅ  Vitamin D-forskning – status 2014

Hemali.no gir 11. desember et lite utdrag av boka, gjengitt etter tillatelse fra forlaget. Malones forskning og kliniske arbeid har særlig sentrert rundt mRNA-teknologi og vaksineutvikling.

Helsemagasinet: Knusende kritikk av psykiatri og psykofarmaka.

Kampanje for mRNA-vaksiner – nå også i Vitenskapsakademiet

Den 16. november 2023 deltok professor emeritus Jan Raa på et møte i Det Norske Videnskaps-Akademi (Vitenskapsakademiet). Temaet var mRNA-vaksinen mot covid-19 og den rollen mRNA-teknologien er tiltenkt i beredskapen mot kommende pandemier.

Møtet i Vitenskapsakademiet fungerte ifølge Raa som en kampanje for mRNA-teknologi og -vaksiner i en global beredskap mot nye pandemiske infeksjonssykdommer, uten rom for kritiske kommentarer eller innvendinger. Det ble ikke nevnt at folk kan beskyttes mot infeksjonssykdommer på andre måter enn ved vaksinering. Dette er tema for et innlegg på hans blogg 29. november.

Jan Raa i Helsemagasinet: Hvorfor fikk vi ikke bedre koronavaksiner?

Margit Vea: Fremmedgjøring er vår tids største trussel

– Vi fjerner oss mer og mer fra naturen. Det naturlige har blitt fremmed, mens det kunstige og syntetiske normalen, sier Margit Vea til Hemalipodden, omtalt på Hemali.no 3. desember.

Vea er faglærer i ernæring, helse og miljøfag og har utgitt en rekke bøker om mat og ernæring. Hun er oppvokst i Afrika og opplevde en barndom med rene råvarer. At råvarene er byttet ut med industrifremstilt mat, mener Vea er et sykdomstegn i vår tid.

Helsemagasinet: Foreldre lures til å gi barna søte klemmeposer og snacks.

Tiltak mot forkjølelse

I en artikkel på Mirror.co.uk 29. oktober oppsummeres åtte enkle tiltak alle kan sette inn mot forkjølelse.

Helsemagasinet: Sink er effektivt mot forkjølelsessymptomer.

Hva kan gjøres for å motvirke hårtap?

Dette er tema for en artikkel på Fabukmagazine.com 19. juli.

Gi en hjelpende hånd

I et blogginnlegg 24. november av journalist og ansvarlig medredaktør i What Doctors Don’t Tell You, Lynne McTaggart, poengterer hun at motstand i livet ofte fører til noe godt: Man vokser på og lærer av det. Hun vektlegger at det er viktig å ha fokus utenfor seg selv: Å få det du ønsker i ditt eget liv, starter med viljen til å gi noe til andre.

Helsemagasinet: Livsfilosofi og teknikker for hjernetrening.

Beskytter dagens vitamin D-anbefalinger hjertet?

To nye studier indikerer at dagens anbefalinger for vitaminet kan være for lave, men forskere er fortsatt uenige om dets innvirkning på utfall av hjertesykdom. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 30. november.

Helsemagasinet: Transtudien befester at statens anbefaling for vitamin D er altfor lav.

LES OGSÅ  Sosial omgangsform halverer risikoen for depresjon

Naturlig immunitet bedre mot covid-19 enn vaksinasjon

De som kom seg etter covid-19, hadde det bedre enn de som fikk en vaksine mot sykdommen. Dette kommer fram av en studie fra Estland publisert i Scientific Reports 21. november, omtalt i en artikkel i The Epoch Times 23. november.

Helsemagasinet: Medfødt og ervervet immunitet.

Eksponering for miljøgifter knyttet til amyotrofisk lateralsklerose (ALS)

En blodprøve er i en ny studie brukt for å beregne risiko ved eksponering for plantevernmidler av typen persistente organiske miljøgifter (POP). De med høyest eksponering hadde dobbelt så stor risiko for å utvikle ALS.

Dette er publisert i Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry 27. september og omtalt i The Epoch Times 27. november.

Helsemagasinet: Omega 3 er trolig nyttig ved ALS.

Tannpuss øker forventet levetid for pasienter med hjerte- og karsykdommer

Å bruke noen minutter morgen og kveld for å ta vare på tennene er et viktig bidrag til bedre helse. Manglende tannpussing kan trolig bidra til en rekke kroniske sykdommer, inkludert hjerte- og karsykdommer og kreft.

En studie fra Japan publisert i Scientific Reports 28. juni viste at det er spesielt viktig å pusse tennene før man legger seg om kvelden, og at dette kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer. En studie fra Korea publisert i European Heart Journal i 2019 fant at tannpussing mer enn én gang om dagen kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer med 9 prosent. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 25. november.

Vi vil legge til at tannbørster aldri ble brukt av jegere og sankere, som hadde utmerket tannhelse og ikke opplevde vår tids kroniske sykdommer. Vår konklusjon er at dersom man spiser feil (mye karbohydrat og ultraprosessert mat), må man være ekstra nøye med rengjøring av tennene for å unngå sykdom.

Helsemagasinet: Munnen – en viktig del av kroppen.

Kolesterol er viktig for babyer

Grunnen får du vite i en artikkel i The Epoch Times 29. november.

Helsemagasinet: Et høyt kolesterolnivå er ikke farlig.

Urin- og prostatakomplikasjoner etter covid-19 og vaksiner

Mange som er vaksinert mot covid-19, har opplevd symptomer som inkontinens, urinveissykdommer, nøling ved vannlating og hyppig vannlating. En fersk Hong Kong-studie fant at blant menn som ble behandlet for grunnlinjesymptomer i nedre urinveier, hadde de som har hatt en covid-19-infeksjon, større risiko for å få en forstørret prostata. Dette kan føre til større risiko for urinveisinfeksjoner, urinretensjon og blod i urinen.

Funnene er publisert i Journal of Internal Medicine 18. oktober. Det er mulig at slike symptomer kan henge sammen med koronavaksinering. Dette er omtalt i en artikkel i The Epoch Times 26. november.

LES OGSÅ  Glade venner kan hjelpe mot depresjon

Helsemagasinet: Brystkreft og prostatakreft – en uteglemt årsaksfaktor.

Om glutenintoleranse og å lage mat fra bunnen av

I et blogginnlegg 30. november tar helsejournalist og medredaktør i What Doctors Don’t Tell You Lynne McTaggart opp glutenintoleranse med utgangspunkt i problemer hun hadde tidligere. Hun ble bedre av en rekke helseplager da hun kuttet ut hvete og trodde hun var intolerant. Imidlertid spiste hun hvete en gang hun var i Italia uten å bli dårlig.

McTaggart bruker dette til å illustrere at moderne brødbaking eller landbruksmetoder kan være årsaken til at hun selv og mange mennesker i vår tid ikke tåler glutenholdig mat.

Helsemagasinet: Et godt liv uten gluten.

Vitamin C mot kreft

Den amerikanske legen og forskeren Dan Monti tar i et ti minutters foredrag 24. november opp hvordan intravenøs vitamin C kan være god støttebehandling ved kreft. Han skisserer hvordan behandlingen foregår, forskning og kontroverser rundt temaet.

Helsemagasinet: Derfor er vitamin C nyttig mot kreft.

Hvorfor sukkeravhengighet er farlig

Søt smak virker sterkt forlokkende på mange, og å spise for mye sukker kan føre til avhengighet og dårlig helse. En artikkel i The Epoch Times 3. desember fokuserer på sukkeravhengighet og omtales seks tips for å lette avhengigheten.

Helsemagasinet: Hjelp mot sukkeravhengighet.

Svimmelhet og øresus like etter koronavaksinasjon

Tusenvis av vaksinerte australiere med et audiovestibulært problem som svimmelhet (vertigo) og øresus (tinnitus) oppsøkte leger innen 42 dager etter vaksinasjon. Dette kommer fram av en studie som så langt ikke er fagfellevurdert og publisert. Saken er omtalt i en artikkel i The Epoch Times 29. november.

Helsemagasinet: Behandling av bivirkninger etter koronavaksiner.

”Superfettsyrer” løser opp gjenstridige betennelser

Slike fettsyrer er kortlivete og finnes bare i ørsmå mengder i kroppen. De er syntetisert fra omega-3-fettsyren DHA (dokosapentaensyre) og fungerer som signalmolekyler som påvirker immunresponsen. Molekylene dannes ved betennelser og bidrar til å bli kvitt dem, men blir brutt ned i kroppen så snart jobben er gjort.

Forskere ved Universitetet i Oslo arbeider for å utvikle tilsvarende fettsyrer i laboratoriet og på pc-en. Dette er tema for en artikkel på Titan.uio.no 4. desember.

Helsemagasinet: Betennelse som kjennetegn ved kronisk sykdom.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner